Een verantwoorde fokker legt een belangrijke basis voor de pups en doet er alles aan om de opvoeding en socialisatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Het zoeken naar de juiste oudercombinatie en te selecteren op karakter en gezondheid horen bij deze goede basis.

Ook bij het zoeken naar de toekomstige eigenaren is het belangrijk goed te oriënteren en te weten te komen wat de eigenaar in een hond zoekt.

De fokker vraagt naar de leef- en gezinssituatie is en of ze de hond ook kunnen bieden wat hij/zij nodig heeft.

Dan komt de grote vraag welke pup past bij welke eigenaar en hoe vind u de juiste match?

Puppy-test: De test word afgenomen in de 6e week. Dit is de meest ideale leeftijd om de pups te testen. Het zicht, coördinatie vermogen en de motoriek zijn dan voldoende ontwikkeld. Bovendien zijn juist op die leeftijd de drang om te vluchten en de neiging tot toenadering met elkaar in evenwicht, zodat de test een optimaal beeld geeft van de persoonlijkheid van de pup.  

Laat de fokker geen puppytest afnemen dan kunt u als pupkoper zelf een puppytest bij ons aanvragen. 

U kunt bijvoorbeeld een voorkeur hebben voor meerdere pups en met behulp van een puppytest kunnen we de meest geschikte pup in uw situatie vinden.

Of u wilt zekerheid of de toegewezen of uitgekozen pup ook bij u past en waar de aandachtspunten bij uw pup liggen. 

Neem contact met ons voor het aanvragen van een puppytest

Bij de puppy-test krijgt de fokker of toekomstig eigenaar een goed beeld van het karakter van elke pup. In de roedel bij de moeder en de vertrouwde omgeving of in het bijzijn van de fokker laten pups vaak ander gedrag zien dan individueel en met een, voor hun, onbekend persoon.

De pups worden getest op diverse zaken zoals werklust, open of gesloten voor nieuwe situaties, herstelvermogen, motivatie, gereserveerd of open/vrij karakter, jachtinstinct, explorerend vermogen, volger of zelfstandig, bijtdrempel, gevoeligheid etc.

Na de test ontvangt de aanvrager van iedere geteste pup een rapport met een plaatsingsadvies.


 

Gedragstest of Karaktertest: Voor u besluit om met de hond te fokken heeft u diverse testen nodig.

Gezondheidstesten en testen op erfelijke afwijkingen zijn eigenlijk de meest bekende, maar ook het karakter kan bepalend zijn of de hond geschikt is om mee te fokken.

Bij het testen wordt er gekeken naar aangeleerd en aangeboren gedrag, trainbaarheid, zelfstandigheid, rastypische karaktereigenschappen, etc.

De meest ideale leeftijd is er niet.

Wel moet de hond volwassen zijn of de leeftijd volgens het fokregelement hebben bereikt om ingezet te worden. (vaak zijn  ze dan mentaal nog niet volwassen)

 

Een karaktertest kan ook worden afgenomen wanneer een wolfhond in het asiel zit en u als potentiele eigenaar of of het asiel meer over het gedrag wil weten.
Een Tsjechoslowaakse wolfhond zal ander gedrag vertonen dan een Saarlooswolfhond en vaak is er onvoldoende kennis aanwezig voor een advies over plaatsing.

We observeren het gedrag in diverse situaties rondom voer/bezit, mensen, andere honden en testen hoe de hond op de aangeboden prikkels reageert.

Neem contact met ons op voor het aanvragen van een karaktertest