De Indian Dog (ID) is over het algemeen een wat ranker en slanker type hond dan de andere rassen. Zeer atletisch en behendig. Met hun bijna katachtige manier van springen, klimmen en bewegen zijn ze een genot om te zien spelen met elkaar.

 

Doordat de Indian Dog zijn Amerikaanse achtergrond hier in Europa verloren heeft zien we dat de ID binnen Europa een ander voorkomen hebben.

De ID in Europa is in Duitsland en Nederland ontstaan uit onverantwoorde fokkerij. Verderop beschrijven we hier meer over.

Na vele DNA testen zien we deze rassen'inhoud' structureel terugkomen: 

Alaskan husky, Siberische husky, Duitse herder, village dog*

* Village Dog is niets anders dan de straathond zoals we deze in bv Roemenië en Bulgarije op straat zien leven die geen eigenaren hebben. Zij zorgen zelf voor hun bestaan, hun voedsel en veiligheid.

Soms zien we bij de ID nog een percentage Tsjechoslowaakse wolfhond, een percentage gray wolf en af en toe is er uit de eerste ID die naar west Europa zijn gehaald nog een percentage coyote aanwezig.

Met een enkel gecontroleerd thuisnestje in België en Nederland lijkt er eindelijk wat meer structuur in te komen.

 

Dit niet erkende type heeft geen duidelijke ras, bouw en karakter omschrijving zoals bijvoorbeeld de Tamaskan.

De ID komt dan ook in vele kleuren, type en karakters voor.

Een algemeen beeld kunnen we u wel geven:

> Ze zijn vaak tolerant naar soortgenoten en samesex agressie bij teven komt bij de Indian Dog wat minder snel voor. De kans op samesex agressie echter is echter nog steeds aanwezig. 

> De ID is een actieve en veelzijdige hond waar vele eigenaren mee Sledensport, canicross, mushing, hiken, etc.  

> De ID's zijn over het algemeen genomen zelfstandige honden met een open karakter (husky), zijn redelijk tot zeer goed trainbaar (herder), kunnen wantrouwig naar vreemde en vreemde situaties zijn en erg aan eigen roedel hangen (wolfhond). De DNA uitslagen laten vele (en vaak ook verontrustende) combinaties zien.  Door deze vele combinaties waarvan bij de een de husky en/of de herder overheers tot de meer wolfhond-achtige type is het meer dan noodzakelijk om u goed voor te laten lichten over de herkomst, 'inhoud' en gezondheid van de hond bij interesse dan blind voor het leuke snoetje te gaan. 

> De ID zijn vaak zichtjagers. Muizen, konijnen, klein wild, katten, rennende kinderen, alles wat beweegt kan een potentiële prooi zijn. De ene zal ook doden, de ander zal er alleen mee spelen of interesse verliezen als het niet beweegt en soms komt er geen reactie bij klein wild. Dat laatste is meer uitzondering dan regel.  Vele katten binnen het eigen gezin hebben het huis al moeten verlaten of zijn helaas zelfs gedood.

> Het zijn vocale honden van keffen/blaffen, huilen tot zingen. De term Songdogs komt dan ook regelmatig terug bij deze honden.

> Ze zijn tot op hoge leeftijd actief .
> Hoewel ze over het algemeen meer bij de Oertype rassen ingedeeld kunnen worden  (FCI groep 5) maakt hun stukje wolfhond aandeel ze tot een type hond waar Wolfdog SOS veel hulpvragen voor krijgt bij gedrag en herplaatsing.

> Er zijn er vanaf 2019 meer nesten in Duitsland gefokt met hoger wolfhond aandeel. Zie hieronder!

 

Deze veelzijdige en actieve hond komt dan ook niet zonder waarschuwing.

Lees verder!

De ID vind zijn oorsprong in Amerika waar hij American Indian Dog wordt genoemd en een niet te vergelijken type is met de Indian Dog die we in west Europa tegenkomen.
De west Europese ID kent vele benamingen omdat hun oorsprong in Duitsland en Nederland ligt bij de kennel Warpaint van Jutta Hansel, Old Hawk van Wendy Schrievers en Summer Songdogs van Billy Jean van Dijk. Zij gaan zeer creatief om met de verkapte manier van puppyhandel.

 

Van deze zeer onverantwoorde fokker Jutta Hansel benoemen we wat feiten.

> verkoop van zieke pups (Giardia, wormen, navelbreuk, bloedstollingsziekte, lichamelijke verminkingen) Enkele pups hebben dit met een dodelijke afloop binnen een jaar moeten bekopen, andere pups konden er met een flinke kostenpost voor de eigenaar en een achterstand in de socialisatie nog bovenop komen en er zijn er ook pups die gelukkig geen klachten overhielden na medisch ingrijpen.

> geen socialisatie 

> bewijzen van liegen over oudercombinaties, wolf - coyote- en hondenrassen percentages en het uitblijven van gezondheidstesten is na resultaten van DNA onderzoek door meerdere eigenaren bevestigd. 

> Incest nesten (broer zus combinatie)

> kofferbak -, marktplaatsverkoop en meer fokken dan aanvraag is daar aan de orde van de dag omdat pupkopers deze handel helaas in stand blijven houden.

> verkoop op latere leeftijd van 'herplaatsers' die geen herplaatsers zijn maar zelf gefokte pups die ze niet kwijt kon.
> ouderdieren worden niet op de plaats van de woning van Jutta getoond. 

> vanaf 2019 worden er ook honden gefokt die vanaf de pubertijd met meer aanvalsdrift / agressie bezitten.

Jutta Hansel is een ogenschijnlijk vriendelijke vrouw waarbij ze zich zeer wijs doet voorkomen en u doet als onwetende koper doet geloven dat ze het beste met de honden voor heeft. 

Trap er alstublieft niet in!!

Het ziet er naar uit dat ook Wendy Schrievers aka Billy Jean van Dijk haar jaren lange samenwerking in deze verkapte broodfokkerij en nauwe betrokkenheid met de IDE (Indian Dog Europe) heeft en getemperd, maar gezien haar dieronvriendelijke verleden vol leugens en bedrog zullen we hier zeer voorzichtig mee zijn.


Vanaf 2018 zijn er enkele thuisnestjes geboren die wel op een meer verantwoorde manier tot stand zijn gekomen. U kunt ons altijd om meer informatie vragen.

Doe als koper alstublieft uw huiswerk!