Xyara WD23-09

Contact bemiddelaar: Wolfdog SOS

06-36178569 / info@wolfdogsos.com

 

Xyara is een intact teefje van twee jaar en woont in Zuid Holland (NL)

Ze is in bezit van een stamboom en DNA uitslag van Laboklin.

Xyara woont bij haar gezin met 3 kinderen in de leeftijd van 5, 7 en 16, een andere Maxdorfer wolfhond teef van nu 9 jaar en de  katten.

Drukke kinderen vind ze wel spannend en de eigen kinderen weten dat bij Xyara rustig moeten doen.

Ze is op een leeftijd van 16 weken bij de fokker opgehaald.

Xyara is een speelse en actieve jonge dame met een heel open karakter en gaat er graag met de andere hond en de eigenaar op uit.

Ze is wel snel wagenziek waardoor ze in de auto spuugt en ritten langer dan een half uur worden dan ook vermeden. Ze groeien hier meestal overheen met goede opbouw en aanpassen van de rijstijl.

 

Ze accepteert de katten in huis maar als zij gaan rennen is het toch te verleidelijk waardoor ze er achteraan gaat. Dat is ook de reactie naar het jongste kind.

Ze bijt niet en kan wat lomp zijn naar het kind. Actie geeft reactie en ze is graag overal bij.

Xyara heeft een goed ontwikkeld jachtinstinct. Bij beweging zal ze hier dan ook op reageren.

Het op of najagen is leuker dan het pakken. Hier kan zeker nog wat extra aandacht aan besteed worden maar is er niet zomaar uit te trainen.

 

Xyara is naar pups en kleine honden wat te ruig in de omgang. Hierbij kan ze wat hard in de bek zijn en doordat ze zelf een onzeker teefje is kan het soms resulteren in een tand door de huid van de andere hond. Hierdoor zijn er wat conflicten ontstaan en maakt dat de eigenaar ook erg onzeker.

Naar grotere en de meer zekere honden is ze fatsoenlijk

 

Karaktereigenschappen:
Gewend aan kinderen 
Gewend aan bench/kennel
Gewend aan katten
Sociaal naar andere honden
Leeft binnen
Open karakter (vrij naar mensen)
Is zindelijk

Kan langere tijd alleen zijn

Komt terug bij loslopen

 

Reden herplaatsing:

De eigenaren zijn zo tevreden met hun eerste Maxdorfer wolfhond teefje dat ze ervoor hebben gekozen om bij dezelfde fokker hun Xyara op te halen.

Xyara is echter zo temperamentvol met een flink jachtinstinct en ruigere manier van omgang met andere honden dat de eigenaresse haar hierin onvoldoende kan bijsturen.

 Ook met behulp van gedragsbegeleiding merkt de eigenaresse dat ze zelf een te zacht karakter heeft voor het karakter van Xyara. 

De zorg komt voornamelijk op haar schouders en Xyara heeft ook goed door dat ze over grenzen kan gaan waardoor de spanning in huis toeneemt.

De andere hond is tolerant naar Xyara maar heeft ook onvoldoende overwicht op haar.

De 9 jarige teef heeft ook artrose wat de aanwezigheid van deze drukkere jonge dame niet ten goede komt.

De eigenaresse laat Xyara al vanaf januari niet meer loslopen om conflicten met honden en voornamelijk eigenaren te voorkomen waardoor ze nu ook het park vermijd. 

Ze hebben er veel energie in gestoken en hulp gevraagd om dit in goede banen te leiden maar helaas mocht dit niet het gewenste resultaat geven.

De spanning eist zijn tol waardoor er is besloten om voor Xyara een ander thuis te zoeken waar Xyara zichzelf kan zijn en toch de nodige sturing en begeleiding krijgt.

 

Voor Xyara wordt dan ook een eigenaar of gezin gezocht die bekend is met de wat meer zelfstandige en actievere wolfhond.

De Maxdorfer wolfhond is oorspronkelijk een kruising Saarlooswolfhond en Zwitserse witte herder. Zachtaardig, wat terughoudende  en meegaande karakters.

Xyara is een lieve, aanhankelijke en een vrije dame.

Ze is wel wat zelfstandiger, energieker, brutaler en reactiever waardoor ze vanaf het begin niet de juiste match is geweest.

Bij voorkeur wordt Xyara geplaatst bij een andere (wolf)hond die haar energie aankan maar stabiel genoeg is om niet met ongewenst gedrag mee te gaan. 

 

 

 

Herkomst: Fokker fam. Rupp

 

Vergoeding: €250,-

 

Contact bemiddelaar: Wolfdog SOS

06-36178569 / info@wolfdogsos.com