Beginpagina » Saarlooswolfhond

De Saarlooswolfhond (SWH), een FCI 1 ras,vind zijn oorsprong in de Europese wolf en de Duitse herder en is een krachtig gebouwde hond.

Zijn uiterlijk, lichaamsbouw, gangwerk en beharing doen denken aan die van de wolf. De Saarloos is harmonieus gebouwd en heeft lange benen - zonder de indruk te wekken van hoogbenigheid.

Reuen en teven moeten in verschijning duidelijk hun sekse

laten blijken.

De Saarlooswolfhond  is een gezinshond en kan absoluut geen lange tijden alleen zijn. Zelfs als je de hond van pup af aan al in de bench leert kan dit later toch nog tot flinke problemen lijden, waarbij ze zichzelf goed kunnen beschadigen. Bouw dit ook langzaam op.

Deze honden zijn sociaal en tot op zekere hoogte tollerant naar andere honden. De meeste reuen kunnen prima in een roedel samen leven. Meerdere teven in een roedel lijd vaak tot serieuze problemen. Teven geven zelden op, dus u bent gewaarschuwd.

(Tuurlijk kan het ook goed gaan, maar houd hier zeker rekening mee)  

Herplaatsen is voor een SWH ook niet zo eenvoudig vanwege zijn grote verbondenheid met het gezin en zijn van nature gereserveerde aard.

Voor het eigen gezin is de SWH een heerlijke, eigenwijze, vriendelijke, aanhankelijke, speelse, energieke hond met een eigen wil.
Voor vreemde een hond die zich gereserveerd opsteld en niet zomaar naar het onbekende toe stapt.
De hond dwingen lijdt tot wantrouwen tegenover de eigenaar en vergroot de afstand tussen jullie.
Gereserveerdheid mag niet worden vergeleken met angst.
Helaas komt angstgedrag nog wel bij de SWH voor. Dit is niet wenselijk voor een Wolfhond in onze maatschappij.

 

De SWH bepaald in grote maten zelf of hij de situatie wil benaderen of laat voor wat het is.

Omkopen is bij de SWH dan ook niet zo voor de hand liggend.
Als u met de hond wilt "werken" is de SWH geen hond voor u.
Doordat de SWH zelf bepaald of hij ergens het nut van inziet en hun gereserveerdheid is een SWH niet de meest ideale hond om mee te sporten.
Natuurlijk kun je deze honden zeker iets leren en ik ben dagelijks met mijn honden aan het trainen, maar niets voor niets en als ze geen zin hebben geeft dwingen een averechts effect.

 

 

klik op het logo voor meer info over de Saarlooswolfhond