Beginpagina » American Wolfdog

Een karakterbeschrijving geven van de Amerikaanse Wolfhond (AWH of AWD) is lastig omdat er veel met deze Wolfhonden word gesjoemeld. Echter zijn de Amerikaanse Wolfhonden, zoals ze bedoeld zijn, van nature erg gereserveerd naar (het) vreemde, maar brutaler naar het bekende.

Ze kunnen goed slopen, hebben een groot uithoudingsvermogen maar tegelijkertijd kunnen ze ook lekker luieren.

De AWH's worden vaak in een ruime buitenren met nacht- of binnenverblijf gehouden in een roedel of als huishond gehouden en nemen de bijbehorende issues op de koop toe. 

Denk hierbij aan slopen, op spullen kauwen, hun eigen hol maken in je bankstel etc. 
Ze zijn vaak laat zindelijk (of lui hierin).

 Het commando 'hier' moeten vroeg aangeleerd worden vanwege jagen en op onderzoek uitgaan als ze zich vertrouwd voelen.

Vele lopen hierdoor niet los tijdens het wandelen of alleen in afgezette gebieden.

Ze zijn kunstenaars in uitbreken, - klimmen of -graven en leren heel snel. Bekrachtigen van goed gedrag werkt dan ook beter dan corrigeren of negeren van ongewenst gedrag. Lichamelijke correcties zullen vaak worden beantwoord met een grom en/of een beet.

Behandel elke Wolfhond met respect voor zijn natuurlijk karakter en forceer niets.

Het gebruik van bench of kamerkennel kan hetzelfde gedrag vertonen als een wolf in een kooi.

Maakt u dan de bench steviger of kunt u inzien dat dit gewoon niet de juiste manier van houden is als uw AWH dit aangeeft?

 

De reden waarom er niet een duidelijk karakter- en exterieur beschrijving is komt doordat er een groep echte liefhebbers van de AWH is die met passie de Wolfhonden houden en fokken. Zij vertellen u met trots over hun ras, de ouderdieren, de achterliggende lijnen en hanteren vaak een selectieprocedure voor de nieuwe eigenaar van hun pups.

De gezondheid echter in veel mindere mate doordat er helaas niet word getest op erfelijke afwijkingen of het verwantschap. (inteelt).
Maar eerlijk is eerlijk, de AWH is best een gezonde Wolfhond 

Er is helaas ook een groep mensen die 'maar wat doen'. Zo worden er Huky's, Malamutes, Wolven, Herder (achtigen) en div. Wolfhonden gebruikt zonder goed naar de combinaties, karakter of gezondheid te kijken. 

 

Doordat er in een enkele AWH veel wolf zit en een wolf geen huisdier is maar een wild dier, kunnen wij als eigenaar deze Wolfhonden vaak niet bieden wat zij nodig hebben.

De echte liefhebbers zullen het voor hun AWH's beter voor elkaar hebben dan de andere (breder vertegenwoordigde) groep.

Tevens zijn er dus ook fokkers die een Husky mix of herder mix verkopen als Amerikaanse Wolfhond.

Laat u dus goed informeren voordat u uw pup aanschaft.  

 

 Vele namen voor de Amerikaanse Wolfhonden zijn:

-High-, Mid-, Low content wolfdog.

- ... % Wolfdog

- Wolfhybride (wat een niet correcte benaming is doordat hond en wolf dezelfde familie is  en er geen ander soort in zit. Wolf = Canis Lupis, Hond = Canis Lupis familiaris.)

- Wolfhond, terwijl het een herder - poolhond mix is.

 

Heeft u het vermoeden dat het een echte Wolf betreft?  Koop deze pup of volwassenen niet maar allarmeer ons, een wolvencentra, LID, NVWA of dierenpolitie!!!