WD23-15 

Contactgegevens bemiddelaar WolfdogSOS: 

Vera  06-36178569 / info@wolfdogsos.com

 

Caius is een 4 jarige intacte gezonde knul en in bezit van een afstamminsbewijs.

Hij is een actieve man die graag bij zijn gezin is en er samen op uit gaat in de natuur. Hij houdt niet van een druk sociaal en wisselend leven.

Gedrag naar MENSEN:
zeer open en knuffelig, vriendelijk naar bijna ieder mens. Kinderen worden met geduld geknuffeld en hier kan hij echt van genieten, mits er op juiste wijze met hem wordt omgegaan (omhelzen etc. vind hij minder leuk, dan neemt hij afstand zouden wij niet ingrijpen).

- HONDEN:
In de basis kan Caius goed met honden, maar is selectief. Nieuwe honden worden dan ook even "uit de boom gekeken", maar als de vriendschap ontstaan is, is deze voor het leven. Helaas heeft er een verandering plaatsgevonden waardoor hij nu uitvalt naar andere honden en deze spanning niet kwijt raakt, met hierbij bijten tot gevolg naar zowel hond als begeleider. Hij spiegelt hierbij ook heel erg, waardoor dit gedrag ook weer niet bij elke hond plaatsvindt. Hierdoor is dit momenteel heel lastig om te voorspellen. Met tijd en geduld kan hij nog steeds een "vriendje maken".

- ANDERE DIEREN: 
Caius heeft jachtinstinct, maar is een zichtjager. Hij gaat achter groot wild aan. Vogels zijn niet interessant. Katten worden bejaagd als ze wegrennen, stilstaand zijn ze minder interessant. Caius heeft 2 jaar lang succesvol met "zijn" katten samen gewoond, maar ik durf niet te garanderen dat dit weer lukt. Paarden kent hij. Van een afstandje is het prima maar dichtbij is het nog best wel spannend.

- MAATSCHAPPIJ:
Caius kan in de basis goed loslopen en komt bij mij (Kim) goed terug. Ook zonder voerbeloning. Dit kan hij niet bij andere personen en zal dus door zijn nieuwe eigenaar opnieuw moeten worden aangeleerd ben ik bang. Wij laten hem niet loslopen door zijn huidige gedrag naar andere honden. Hij zou op andere honden afrennen met alle zeer vervelende gevolgen van dien.
Caius is gewend aan de auto, maar piept erg. Hij is niet wagenziek. De verwachting is dat als zijn stressemmertje leger zou zijn, ook het autorijden relaxter voor hem wordt.
De (onze) wereld is te druk voor caius. Hij reageert sterk op de vele prikkels in een drukkere randstad. Daarnaast heeft hij een erg sterk karakter en weet hij goed wat hij wilt. Als hij iets duidelijk niet wilt, is er niks te bereiken met hem.

 

DIT VIND CAIUS GEWELDIG:
- lange wandelingen in de natuur met veel ruimte tot struinen (aan een lange lijn) snuffelen en canicross
- kamperen in een rustige, natuurlijke omgeving.
- tenten en hierin slapen / zijn
- spelen en gewoon "zijn" samen met andere honden die hij echt mag
- lange knuffelsessies met baasjes, vreemden en kids

- korte trainingssessies met veel koekjes (korte spanningsboog)
- met zijn baasjes zijn / samen zijn / compleet zijn

 

DIT VIND CAIUS MINDER LEUK:
- autorijden
- drukke omgevingen waar veel gebeurt / prikkels (dit is dus al een drukke kinderrijke camping bijvoorbeeld)
- vroeg opstaan en direct iets moeten doen
- sowieso iets echt moeten doen, dwang werkt averechts

DIT VIND CAIUS VERSCHRIKKELIJK:
- zwemmen, water, en alle eventuele water gerelateerde activiteiten
- douchen en in bad gaan
- alleen achter blijven
- in een bench of kennel moeten
- af worden gekapt van het gezin / buitensluiting (voetballen waar hij wel toe kijkt maar niet mee mag doen. Visite en hij moet op de gang. etc.)

 

Karaktereigenschappen:
Gewend in auto maar vind het niet leuk
Gewend aan kinderen vanaf 8 jaar
Leeft binnen
Open karakter (vrij naar mensen)
Is zindelijk

Omgang met katten is al 2 jaar niet meer bekend. Daarvoor ging dat goed.

Komt terug bij loslopen

Kan Niet! alleen zijn

 

Reden herplaatsing:

Wij zijn jong en hadden heel graag onze actieve en impulsieve levensstijl willen delen met een Tamaskan die hier ook zo in staat. Helaas laat Caius ons zien dat zijn wensen in het leven niet aansluiten op die van ons.

Wij hebben hierdoor ons sociale leven grotendeels op moeten geven en ons complete leven om moeten gooien. (Caius houd er van om samen te zijn).

Hij heeft enorm last van verlatingsangst waardoor hij genoodzaakt overal mee naartoe moet worden genomen. Echter, is onze wereld voor hem een spannende plek met te veel prikkels. Hij moet bijvoorbeeld mee naar kantoor, maar houd niet van de bijbehorende anderhalf uur durende autorit in de ochtend en de middag. Dit geeft hem, en dus ook ons, veel stress.
Spijtig genoeg loopt zijn stressemmertje constant over en uit dit zich in uitvallen naar bepaalde andere honden, waarbij hij lijkt te moeten happen in wat er dan ook voor zijn neus zit. Dit is ook al enkele keren een been geweest van ons zelf, of een ander hondje.

Door onze levensstijl kunnen we hem hierdoor niet meer meenemen, maar ook niet thuis laten... en dit zet ons met de rug tegen de muur.
Daarnaast wonen wij in een drukke woonwijk met honden en spelende kinderen. Dit geeft direct weer meer prikkels waardoor Caius gewoonweg niet meer ontspannen is, tenzij hij slaapt.
Heel graag hadden wij alles willen geven en willen verhuizen naar een geschiktere woning voor Caius, maar hier hebben wij gewoonweg niet de mogelijkheden voor.

 

 

 

Herkomst: Heide Tamaskan

 

Vergoeding: Geen. Een eigenaar of gezin die vol voor Caius kan en wil gaan.

 

Contact Bemiddelaar: WolfdogSOS

                                                   Vera 06-36178569

                                                   info@wolfdogsos.com