Onze Werkwijze bij herplaatsing

 

Een herplaatser AANMELDEN:
- Na ontvangst van het formulier 'Herplaatser AANMELDEN' kunnen we nog telefonisch contact met u opnemen voor aanvullende vragen en/of het bespreken van begeleiding om herplaatsing met onze hulp alsnog te voorkomen.
De bemiddeling voor herplaatsing is kosteloos.

Voor begeleiding worden er wel kosten berekend.

 Klik hier voor tarieven.

 

- Stuur met aanmelden 1 of meerdere duidelijke foto('s) van uw hond met de aanmelding mee. Bij voorkeur een staande foto en een foto van de kop.

- We plaatsen de hond op de website en in onze fb groep wolfhond herplaatsing.

Tevens delen we de hond in de fb groep(en) van het type of kruising. 

- We lopen ons bestand na of er mogelijk al een geschikte kandidaat op de wachtlijst staat.

- Is er een noodsituatie waardoor de hond z.s.m. elders ondergebracht moet worden dan kunnen we de pleeggezinnen aanspreken die zich bij ons hebben aangemeld in de hoop dat uw hond daar tijdelijk terecht kan. Hierbij kunnen we niet toveren en zijn we afhankelijk van de pleeggezinnen die uw hond kunnen en willen opvangen. 

Vanuit het pleegadres zal uw hond dan herplaatst worden.

Dit betekend dat u zelf de eigenaar van de hond blijft tot er een nieuw adres gevonden is. U maakt dan ook zelf afspraken met dit pleeggezin en zoekt samen met ons actief mee naar een geschikt adres. 

(De extra service om uw hond te plaatsen via plaatsingsovereenkomst van Wolfdog SOS met bijbehorende nazorg hebben we ingetrokken)

 

Aanmelden voor Pleeggezin:

- Na ontvangst van uw aanmelding nemen we contact met u op voor een intakegesprek bij u thuis. Tijdens het intakegesprek wordt er gekeken en besproken naar de mogelijkheden voor tijdelijke opvang zodat we een duidelijk beeld krijgen van welk type en wat voor karakters bij u geplaatst kunnen worden. Tevens bespreken we of er eventueel nog aandachtspunten zijn waar u rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de omheining van de tuin i.v.m. ontsnappen of los liggende kabels die een gevaar kunnen zijn.
Dit gesprek wordt n.a.v. een vragenformulier afgenomen en kan door een vrijwilliger worden gedaan buiten ons vaste team om die bij u in de buurt woont om de reiskosten zo laag mogelijk te houden. 

- Wij zijn u heel dankbaar voor uw aanmelding om een hond tijdelijk op te vangen.

Soms is het voor ons of de eigenaar de enige optie om de hond uit een onhoudbare situatie te halen. Als de hulpvraag vanuit de eigenaar zelf komt dan maakt u ook met de eigenaar zelf afspraken omtrent de hond. Dit kan gaan over vergoedingen i.v.m. schade, ziekte en voeding tijdens het verblijf en de herplaatsing naar een nieuwe eigenaar. 

 

Het team van Wolfdog SOS hoopt hiermee dat we de te herplaatsen honden weer aan een goed thuis kunnen helpen.

Wij zetten ons belangeloos voor de wolfhonden in.

 

 

WORDT WOLFHONDEN DONATEUR 

en steun onze stichting

Wolfdog SOS